Mark Zuckerberg zei ooit:  "Niets beïnvloedt een persoon meer dan de aanbeveling van een vertrouwd persoon." 

Het organisch bereik van Facebook is gekelderd. We kunnen er niet meer omheen. Het wordt moeilijker om met een organisch bericht een grote groep mensen te bereiken. Waarom zouden we het dan niet anders doen?

Waarom geen netwerk van ambassadeurs opbouwen en hen vragen om jouw berichten rechtstreeks op hun sociale media te delen? Het zal zeker een boost geven aan het bereik van je berichten, het verkeer naar je website, blog of andere sociale media kanalen. 

Heb je je ambassadeurs eenmaal aan boord, dan krijgt jouw externe communicatie een extra geloofwaardige dimensie en creëer je meer authenticiteit voor je merk. Mensen hechten veel meer geloof aan informatie vanuit hun eigen netwerken (familie, vrienden, buren, ...).

Een ambassadeur kan jouw boodschap delen met zijn/haar sociaal netwerk. Hierdoor ontstaat een digitale mond-aan-mond campagne. Een effectieve manier om jouw organisch bereik te vergroten

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk? 

  • Je nodigt vrienden, klanten, kennissen, .... uit om ambassadeur te worden van jouw bedrijf
  • Je laat je ambassadeurs kiezen hoe vaak en over welke onderwerpen ze berichten willen ontvangen en delen
  • Je stuurt hen regelmatig een email waarin ze met één druk op de knop (zie afbeelding hieronder) een vooraf aangemaakt bericht kunnen delen op de sociale media platformen van hun keuze.  Dit is niet enkel gelimiteerd tot Facebook. 

Tip: Vergeet jouw ambassadeurs niet te belonen.   

 
voorbeeld social seeder.JPG
 

Ook als je op zoek bent naar een 'social media training' voor je toekomstige merkambassadeurs. Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wij bieden professionele opleidingen en coaching van je medewerkers.