Facebook Search wordt hot in 2016

Wie online iets wil opzoeken denkt in eerste plaats aan  Google search.  Meer dan 40.000 zoekopdrachten per minuut is niet weinig.  Facebook heeft dat ook begrepen. Daarom hebben ze enkele eigen zoekmachines gelanceerd die in 2016 waarschijnlijk wel een groot succes zullen kennen. 

Voor bedrijven is er de  „Facebook Best Professional Services”,. Facebookgebruikers kunnen via deze tool op zoek gaan naar bedrijven of zakelijke diensten bij hun in de buurt. Deze lijst is onderverdeeld in verschillende categorieën, gaande van diensten voor huisdieren tot kunst & marketing. Belangrijk voor bedrijven en organisaties is dus dat de categorie van de bedrijfspagina perfect staat en er positieve reviews worden verzameld. Hoe meer positieve reviews hoe hoger je in de ranking komt. 

zakelijke diensten zoeken op Facebook
Professional services Facebook

Het voorlopige resultaat als je op zakelijke diensten regio Menen zoekt. Naar mijn mening zal dit naar de toekomst nog uitgebreider worden met meer keuzemogelijkheden en opties.

Bedrijven opzoeken facebook

Deze tool werd zonder al te veel tromgeroffel gelanceerd en moet gezegd, de scherpe kantjes moeten er nog vanaf.  De tool is ook nog niet mobiel te gebruiken en je moet de link al weten om er gebruik van te kunnen maken.  Onze voorspelling is wel dat, mits nog wat finetuning, er hier wel toekomst in zit. Want ook in 2016 blijven we Facebook gebruiken en zullen er alsmaar meer bedrijven hun diensten via dit platform aanbieden. Hoe juister en relevanter de info hoe beter je hier zult scoren. 

Verder hebben we ook nog de gewone Facebook Search* maar hier in een volgende post meer over want op vandaag zijn deze tools enkel te gebruiken in de US. 

Wil je meer weten over content marketing of over hoe je Facebook op een goeie manier voor uw bedrijf kunt inzetten? Kom dan eens langs voor een koffie en ik vertel je er graag meer over.