Canva, een tool die je zeker moet kennen!

Er zijn zo van die online tools die je zeker moet kennen. Zo één waarvan je denkt, verdorie, had ik die maar eerder ontdekt. Die tool heet Canva.

Gisteren gemerkt hoe “afhankelijk” ik ervan geworden ben. Bij het aanmaken van een Facebook bericht hoort natuurlijk een leuke afbeelding. Vroeger ging ik deze in Gimp aanmaken, het gratis alternatief van Photoshop, maar sedert ik Canva heb ontdekt gaat het allemaal veel sneller en makkelijker.

Gisteren dus niet, blijkbaar hadden ze bij Canva beslist om een upgrade door te voeren. Bummer. De software was dus eventjes niet bereikbaar. Dan maar met het nodige gevloek terug naar de oude manier van werken.  

Canva is dus veel meer dan een online fotobewerkingstool.  Je maakt ermee de leukste designs in het juiste formaat of het nu om een Facebook post gaat, een cover, advertentie, post voor Twitter, noem maar op. De mogelijkheden zijn legio.  Het gebruik is poepsimpel.

Je surft naar canva.com, je kiest je sjabloon en van daaruit kun je aan de slag.

In de gratis versie kun je al kiezen uit tal van leuke afbeeldingen en designs en als je dan toch een afbeelding tegenkomt die betalend is dan valt de prijs echt wel mee. Voor een betalend design betaal je ongeveer 1$. 

Het wordt pas echt interessant als je zelf uw logo of foto’s upload.  Mits de goeie resolutie, want daar moet je wel rekening mee houden, kun je naar believen mooie teksten en leuke lettertypes gaan toevoegen.

Eens uw ontwerp klaar kun je zelf kiezen in welk formaat je de download doorvoert. JPG, PNG, PDF voor print of standaard.  Super makkelijk!

Maar er is meer! Sedert deze zomer is er ook een professionele, weliswaar betalende versie, Canva for Work.  Deze versie biedt krak dezelfde functionaliteiten als de gewone Canva maar met nog massa’s extra’s. 

Je hoeft logo’s, kleuren en de lettertypes van uw bedrijf of organisatie niet meer gaan zoeken. De huisstijl van uw bedrijf kun je er volledig in definiëren.  Misschien komt de conversatie uit onderstaand filmpje jou wel bekend voor?

 

En er is dan nog:

Werk je met een team dan kun je templates delen. Handig! Want je kunt uw ontwerpen delen met iedereen in uw organisatie.  In de gedeelde mappen kan een presentatie verder kan afgewerkt worden door een collega.

 

En niet alleen dit! Als je in Canva for Work een nieuwe afbeelding maakt dan kun je die gelijk laten resizen voor alle sociale platformen.  Je selecteert de platformen die je gebruikt en in minder dan 5 seconden heb je uw afbeelding in alle juiste afmetingen. Let wel! Soms moet je nog een klein beetje bijwerken maar je hoeft niet meer helemaal overnieuw te starten.   

Het is zeker de moeite om de software te bekijken, zeker als je toch van plan was om Photoshop aan te schaffen.  Photoshop is leuk maar het vergt wel wat kennis terwijl je met Canva direct verder kan.

Canva is trouwens ook een stuk goedkoper dan Photoshop. Betaal je uw licentie op jaarbasis dan betaal je $9.95 per maand terwijl je voor Photoshop €24.19 per maand zult betalen.

Nu zal ik je wel horen roepen dat je appelen met appelen moet vergelijken. Klopt helemaal! Maar ik ben ervan overtuigd dat je als gebruiker direct fan zult zijn van Canva.  Met zijn WYSIWYG interface levert de tool in relatief weinig tijd heel mooie resultaten. Ik zou zelfs durven zeggen, heel professionele resultaten, die met wat oefening dicht aanleunen tegen een ontwerp in Photoshop.

Wil je meer weten over Canva for Work? Surf dan naar https://about.canva.com/work/

Wil je graag meer van deze artikelen lezen?  Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan op regelmatige basis een update van onze nieuwe blogposts.

 

Vond je dit artikel leuk? Aarzel dan niet om het te delen met uw netwerk.  Alvast bedankt!