Videocontent, de toekomst op sociale media!

Videocontent op het internet is momenteel aan een ongekende opmars bezig. Korte en langere filmpjes worden druk geliket en gedeeld op sociale netwerksites en gaan soms in snel tempo de wereld rond.  YouTube, de site met de grootste verzameling filmpjes lokt per maand het bijna ongelooflijke aantal van 1 miljard bezoekers per maand.

Video is populair, zoveel is duidelijk.  En met steeds meer gebruikers op sociale netwerksites en het supersnelle internet waar we tegenwoordig over beschikken, zal die populariteit alleen nog maar toenemen.

Volgens het rapport dat Cisco in juni 2016 uitbracht zal tegen 2020:

·      video 80% van alle internet traffic uitmaken

·      iedere seconde bijna 1 miljoen minuten aan video-inhoud gedeeld worden

·      1 persoon 5 miljoen jaar nodig hebben om alle online videofilmpjes te bekijken

Indrukwekkende cijfers, niet?

Bedrijven die niet mee zijn met deze trend riskeren dan ook dat klanten hun interesse verliezen en hun aandacht richten op ondernemingen die wel uitpakken met leuke, informatieve filmpjes.

Product- en instructievideo’s inzetten om de nood aan informatie bij klanten te voldoen is geen overbodige luxe meer.

Maar is dat voor kleinere bedrijven dan geen dure aangelegenheid, hoor ik je vragen?

Ja en nee, dat hangt natuurlijk af van wat je wil bereiken met je video.

De filmpjes die viraal gaan op internet zijn niet altijd diegene die het meeste geld gekost hebben. Het zijn wel diegene die mensen ontroeren, aan het lachten brengen of een verrassingseffect hebben. Met andere woorden, ze creëren betrokkenheid door in te spelen op gevoelens. Ze kennen hun doelpubliek en weten wat er speelt bij hun klanten.

Dus nee, dat hoeven geen dure filmpjes te zijn. De kost voor een videoproductie is de laatste jaren trouwens ook niet meer zo hoog.

Maar met deze tips kom je al een heel eind op Facebook en co.

·      Ken je doelgroep zodat je video relevant is voor hen. Een lief filmpje over honden zal weinig emoties losmaken bij mensen die niet houden van honden, hoe schattig het filmpje ook is.

·      Zorg dat je video gemakkelijk te vinden is op sociale media, zodat gebruikers hem kunnen delen. Gebruik dus ook je website of andere communicatiemiddelen om je filmpje kenbaar te maken.

·      Maak een persoonlijke video, waarin jij of je medewerkers zelf in beeld komen. Probeer Facebook Live of loop eens met je smartphone door je bedrijf om een ludiek filmpje te maken.  Je kan ook de publicatietools van je bedrijfspagina gebruiken om een verbinding tot stand te brengen met je PC.

·      Maak een technisch goede video. De kwaliteit van Facebookfilmpjes ligt meestal niet zo hoog, maar een technisch goed gemaakte video is voor je volgers aangenamer om naar te kijken dan een die met horten en stoten vooruit gaat. Oefen dus eerst een paar keer vooraleer je een filmpje uploadt.

·      Facebook geeft voorrang aan filmpjes die je rechtstreeks via hun kanaal uploadt. Wanneer  zo’n filmpje op je tijdlijn passeert, dan zie je dat dit automatisch begint te spelen (zonder geluid weliswaar). Maak dus een sterke intro zodat mensen de rest willen horen en zien.


Heb je zelf niet voldoende tijd, kennis of durf om je aan videomarketing te wagen? Kijk dan eens op onze site wat wij voor jou kunnen doen.