Facebook Live Video bij een geverifieerd(e) pagina of profiel

Live video Facebook

Recent nogmaals gemerkt dat Live Video alsmaar belangrijker zal worden.

Na de middag kreeg ik via Facebook een melding van Eén dat het weerbericht live werd uitgezonden.

Zelf was ik enorm getriggerd om de uitzending te bekijken en dit samen met 146 anderen.

Neem het van mij aan, gisteren waren het er nog maar 146,  naar de toekomst zullen er veel meer mensen gebruik maken van deze snelle manier van informatie krijgen. Dit heeft Eén goed begrepen.

Live video

Facebook live video biedt volgens mij een veel grotere meerwaarde dan Meerkat of Periscope, enkel en alleen maar omdat je je met deze laatste een beperking van bereik oplegt. Nog maar weinig mensen zijn bekend met Meerkat (Update 7/03 - Meerkat stopt met Livestream en  denkt aan een variant van Google Hang-outs ) of Periscope.  Facebook kent iedereen.

Komt daarbij dat Meerkat en Periscope uitzendingen enkel via de app zelf of Twitter gedeeld worden. En we weten op vandaag hoe het met Twitter is gesteld.  ;-)

Nu even terug naar de Facebook LiveVideo.

Er zijn op vandaag wel nog een paar ‘niet onbelangrijke’ beperkingen.

1.       Je krijgt deze optie als bedrijf enkel en alleen maar als uw pagina geverifieerd* is door Facebook. Je herkent deze aan de blauwe badge. Bedrijven krijgen een grijs icoontje achter hun naam

Niet elke bedrijfspagina heeft of krijgt deze mogelijkheid. Wil je weten of uw pagina bij de happy few hoort dan ga je als beheerder van de pagina naar de instellingen -> algemeen. Bij algemeen zou je dan de optie Paginaverificatie moeten zien staan. Nee? Dan kun je uw pagina nog niet verifiëren.

Zolang je dus de optie nog niet ziet verschijnen bij uw instellingen zal het heel moeilijk worden.   Maar er is goed nieuws. Facebook is bezig de optie naar de rest van de wereld uit te rollen. Nu enkel nog maar naar bedrijven met een fysieke locatie in US, Canada, Groot-Brittanië, Australië en Nieuw Zeeland, hopelijk dit jaar ook naar de rest van de wereld.

De grijze badges voor bedrijven zal mensen helpen in hun zoekopdracht binnen Facebook.

Op vandaag zijn er massa’s dubbele bedrijfspagina’s in omloop. De pagina’s met de badge zullen aantonen dat deze officieel of authentiek zijn. Geverifieerde pagina’s zullen ook hoger verschijnen in de zoekresultaten.

Grote mediabedrijven in België zoals VTM, VIER, EEN etc hebben allemaal al een blauwe badge achter hun naam staan. We houden je in elk geval op de hoogte hoe het met de verificaties is gesteld. Meer hierover zul je kunnen lezen in een volgend blog artikel

Zoals je hieronder kunt zien komt er waarschijnlijk verandering in bovenstaande beperking.  Het lijkt erop dat Facebook de optie ook aan het uitrollen is naar de Page Manager App zonder dat je  een geverifieerde pagina hebt.  De vraag is natuurlijk wanneer wij het zullen zien verschijnen. 

2.       De optie Live Video is op vandaag voor Facebookgebruikers enkel mogelijk via Facebook for iOS

Het is dus waarschijnlijk dat sommige Iphone gebruikers nu al de optie live Video op hun Iphone hebben. staan. Iphone gebruikers komen dus eerst, Android volgt later.

Iphone gebruikers zullen dus binnenkort live beelden kunnen delen met familie en vrienden. Benieuwd hoeveel er hier tijdens de komende vakantie gebruik van zullen maken. Voor de thuisblijvers een mooi vooruitzicht.  De massa’s vakantiefoto’s waren al een marteling, als er nu nog live video bij zal komen….  :-)

Voor marketeers is Live video wel een dankbare tool!

Enkele toepassingen:

  • Event Marketing : Live streamen van bedrijfsevents, Sneak peek achter de schermen, aankondigen van een nieuw product….
  • Product demo’s: Organiseer een ‘pop-up’ product demonstratie via live stream.
  • Bedrijfsmededelingen : Iets belangrijks te melden? Dan kan dit nu via Live stream de wereld in gestuurd worden.

Waarvoor zou jij live stream inschakelen? Ideeën? Laat ze ons hieronder weten. 


KMO’s hebben meestal de vraag hoe ze het best starten met online conversatie. Door te investeren in kennis zijn ze al op de goeie weg om de kracht van dit fantastische medium te gebruiken en de naamsbekendheid van het bedrijf te verhogen. Contacteer ons als je hiermee geholpen wil worden.