Help! Een onbekende nodigt mij uit op LinkedIn. Moet ik accepteren?

Uitnodiging accepteren op linkedin

Je hebt het wel al eens voorgehad. Een onbekende stuurt  je een verzoek via Linkedin.  Meestal ook zonder enige uitleg, gewoon vergezeld van het standaard tekstje. Moet je nu accepteren?  
NEE, zeker niet. Voel je niet verplicht. 

Akkoord, Linkedin gaat over connecteren met mensen en uw netwerk verruimen. Je gaat toch ook niet naar een netwerkevent met een papieren zak over jouw hoofd?  En misschien is die persoon wel geïnteresseerd in wat je te bieden hebt….   Ja, dit kan allemaal best wel zijn.  

Maar moet je hiervoor iedereen op LinkedIn toelaten zonder tekst en uitleg?  

Wat je kunt doen:

Ga zijn/haar profiel eens bekijken. Wat voor functie heeft hij of zij.  Is het profiel volledig? Hebben jullie gedeelde contacten? Heeft hij/zij interessante contacten? 

Denk je dat de persoon een meerwaarde kan bieden? Accepteer maar stuur gelijk een berichtje.  Bedank hem, vraag waarmee je hem/haar kunt helpen en licht kort toe waarmee je van dienst kunt zijn.  Je mag omgekeerd zeker en vast ook vragen waar de persoon jou mee kan helpen.

Heeft het persoonlijke profiel je niet overtuigd? 

Stuur dan een berichtje terug en vraag waarvan je elkaar zou kennen en het waarom van de uitnodiging. 

Kan in de trant van:

Linkedin reageren op uitnodiging
 

En meestal krijg je heel snel een berichtje terug. Maar evengoed komt er geen respons. Die uitnodigingen laat ik dan ook links liggen. 

LinkedIn heeft het ons wel niet gemakkelijk gemaakt om een bericht te sturen naar een persoon waarmee je nog niet geconnecteerd bent. Het kan wel maar je moet er even naar zoeken.  

Hoe leg ik je hieronder uit. 

Ga naar uw uitnodigingen en klik op ‘Alles weergeven’.

Linkedin
 

Je krijgt dan een lijst met alle openstaande uitnodigingen. Klik verder op het tekstballonnetje. 

Linkedin
 

Als je met uw pijltje op het tekstballonnetje gaat staan komt er terug een extra veld tevoorschijn.  Klik op het pijltje. 

 

Van daaruit kun je een bericht versturen.  

Linkedin antwoorden

Nu gewoon even wachten op respons.  :-)

Wist je trouwens dat je bij uw contacten ook persoonlijke info kunt toevoegen?   Heb je iemand ontmoet op een event dan kun je na het connecteren deze info ook bij deze persoon toevoegen. Lekker handig! Aangezien de info van uw Linkedin contacten meestal up-to-date  blijft kun je zelfs na een paar jaar nog altijd terugvinden waar en wanneer je elkaar voor het eerst hebt ontmoet. 

Ga daarvoor naar uw netwerk en klik verder op contacten.

Linkedin contacten
 

Je zoekt je contact in de lijst en dubbel klik zodat je alle gegevens te zien krijgt. Je selecteert  'details bewerken'. 

 

Van daaruit kun je alle gewenste info toevoegen die je extra hebt.

 

Wil je weten hoe je Linkedin beter kunt inzetten voor uzelf of bedrijf? Tijdens de training LinkedIn  op dinsdag 26 april leer je er alles over. Inschrijven voor de sessie kan via deze linkKMO’s hebben meestal de vraag hoe ze het best starten met online conversatie. Door te investeren in kennis zijn ze al op de goeie weg om de kracht van dit fantastische medium te gebruiken en de naamsbekendheid van het bedrijf te verhogen. Contacteer ons als je hiermee geholpen wil worden.