[FACEBOOK HACK] Carrousel mét video zonder betalende advertentie.

Facebookcarrousel met video

Ik had er al eerder een blogpost over geschreven. Zie 'Wat kan je met die Facebook Carrousel'. Toen sprak ik enkel over het toevoegen van afbeeldingen maar blijkbaar kun je ook video aan die carrousel toevoegen. 

Makkelijk te doen als je via advertentie gaat maar wil je video toevoegen bij een gewone Facebook Carrousel dan heb je er een trucje voor nodig.  

Dit gaat als volgt:

Eerst en vooral: Zorg dat de video's die je nodig hebt al opgeladen zijn in Facebook. Denk eraan dat je bij het oploaden van de video's de instellingen zo zet dat deze niet worden weergegeven in de newsfeed van uw volgers. Zo worden uw fans niet 'gespamd' met video's. Dit doe je door bij het uploaden van de video de optie 'exclude from newsfeed of uitsluiten van nieuwsoverzicht' uit te zetten. 

Carrousel zonder betalen
 

Verder:

Je selecteert de optie Fotocarrousel maken. 

Carrousel 2
 

In het geval van klant Stad Kortrijk moest de communicatie gaan over de bereikbaarheid en parking tijdens Paasfoor 2016.  De verwijzende url moest dus de pagina van de stadspagina zijn waar al die info op te vinden is. 

 

Je krijgt nu de één of meerdere afbeeldingen te zien die Facebook zelf van de website heeft gehaald.

 

Heb je 2 of 3 filmpjes dan voeg je nu hetzelfde aantal willekeurige afbeeldingen toe onderaan het bericht. 

 

Heb je de afbeeldingen toegevoegd, open dan via webbrowser een nieuwe tab met je Facebookpagina. Ga bij de video's op zoek naar de gewenste video en open de link in een nieuw tabblad. Je kunt ook gewoon via rechtsklik op de video zelf het linkadres kopiëren. 

 

Nu je de links van de video's klaar hebt staan kun je op de carrousel de link van de afbeelding vervangen door de link van de video's. (Bestemmings-URL bewerken)f

 

Na het wijzigen van de bestemmings-URL zie je in eerste instantie geen verandering. Maar eens je het bericht hebt gepubliceerd of je het opslaat in draft of in planning zet zie je de video previeuws wel. 

 

Vergeet ook niet om de juiste URL te gebruiken. Als je een video gebruikt die al eerder op de pagina werd geplaatst neemt die ook de gebruikte call-to-action over. Zie je deze liever niet toegevoegd dan bewerk je best op voorhand de gewenste video.  

Is het je gelukt? Stuur me dan zeker de link door van jou gemaakte video carrousel. Ik ben benieuwd!  :-)


KMO’s hebben meestal de vraag hoe ze het best starten met online conversatie en sociale media. Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van dit fantastische medium te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als je hierover graag meer informatie wil.