We hebben van Facebook nog niet alles gezien.

Tijdens F8, de jaarlijkse ontwikkelingsconferentie van Facebook werden tal van nieuwe projecten voorgesteld.

Facebook Messenger  gebruiken we vandaag enkel om te communiceren met vrienden en familie maar Facebook heeft massa's andere plannen voor de app. 

Zo wil Facebook de communicatie tool meer en meer gaan inzetten voor zakelijk gebruik. Vluchten reserveren, bloemen bestellen, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt binnen mogelijk.  Straffer nog, Burger King is er op vandaag al mee aan het experimenteren en het ziet er veelbelovend uit.  Nog een tool die ik graag zelf een zou willen uitproberen.  :-)

 


Facebook wil ook heel graag meer 360° video's zien voorbij komen. Daarvoor hebben ze zelf een professionele camera met 17 lenzen gelanceerd.  De Facebook Surround 360 camera zul je niet kunnen kopen. Het hardwaredesign en de algoritmes om de videostreams aan elkaar te plakken zal Facebook later dit jaar delen via Github. Het is dus de bedoeling dat je de camera zelf zult bouwen. Goesting om eraan te beginnen? Leuk! Maar ik zou voorstellen dat je even rekening houdt met het prijskaartje want de losse onderdelen van de camera zullen je ongeveer een 30.000 dollar kosten.  Misschien nog even wachten om een volgende release.  ;-)

360° video Facebook Social Lemon
 


Ze gaan ook nog meer inzetten op live video - streamen via drone naar Facebook Live wordt mogelijk - en natuurlijk ook VR (Virtual reality)  sedert ze Oculus hebben overgenomen hebben ze alle technologie in huis.  Is er een nieuwe versie van Google Glass in aantocht?

Het is algemeen geweten dat Mark Zuckerberg graag iedereen toegang wil geven tot het internet. Daarvoor zijn ze aan het bouwen aan een Drone/vliegtuig dat ongeveer evenveel weegt als een gemiddelde wagen, 2 keer hoger vliegt dan een commercieel vliegtuig en door zijn zonnepanelen ongeveer 2 à 3 maand aan een stuk in de lucht kan blijven.  Binnen een paar maand wordt ook de satteliet gelanceerd die gratis internet zal verschaffen aan 14 landen in Afrika, landen waar een online connectie niet voor de hand ligt.  Meer hoor je in onderstaand filmpje.

 

Spannende tijden dus...

Waar zit jij op te wachten? Laat het ons hieronder weten. We horen het graag! 


KMO’s hebben meestal de vraag hoe ze het best starten met online conversatie en sociale media. Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van dit fantastische medium te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als je hierover graag meer informatie wil.