De Facebook Messenger QR code al opgemerkt?

 
Social Lemon QR Facebook
 

Messenger, de gratis Facebook chatapp, zet volop in op het zakelijk gebruik van de dienst.
In navolging van het in Aziatische landen razend populaire Wechat wil Facebook een eigen “social messaging” platform creëren.  CEO Marc Zuckerberg ziet voor bedrijven heel wat kansen in het groeiend aantal gebruikers van Messenger.

foto’s: storify.com

Een eerste stap  is de ontwikkeling van unieke gebruikersnamen, links en codes.  De Messenger codes zijn de gemakkelijkste manier om gebruikers en bedrijven met elkaar te verbinden. Gebruikers kunnen de code scannen met hun smartphone en zo rechtstreeks contact opnemen met je bedrijf.

Voorlopig nog niet beschikbaar voor Android, maar dat zit er al snel aan te komen. (UPDATE 29/04 - Beschikbaar via Android  - open Messenger en ga naar 'Personen met Messenger' bovenaan krijg je de mogelijkheid om de code te scannen.)

Creëer je unieke code vandaag nog en integreer deze in al je zakelijke transacties, briefwisseling  en advertenties.
Zo staan geïnteresseerde potentiële klanten steeds in direct contact met jouw bedrijf.

Hoe kom ik aan mijn persoonlijke Facebook QR code?

Heel simpel. 
•    Ga naar je bedrijfspagina op Facebook. 
•    Klik op berichten boven aan je pagina.
•    Klik linksonder op het icoontje van de code.
•    Download en kies je eigen bestandsgrootte.
•    Sla de code op en gebruik ze in al je advertenties en briefwisseling

 
 

Voeg daar een gepersonaliseerd bericht, Messengers Greetings, aan toe en maak het contact voor de klant nog aangenamer. Het instellen van een welkomstbericht kan via  Instellingen van een Facebook bedrijfspagina onder  het tabblad ‘Berichten’.

 


Voilà, vanaf nu kunnen 900M Messenger gebruikers jou in één scanbeweging vinden.  :-)

 

KMO’s hebben meestal de vraag hoe ze het best starten met online conversatie en sociale media. Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van dit fantastische medium te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als je hierover graag meer informatie wil.