De mogelijkheden van Facebook Live Video

De dag van vandaag is livestreaming een zeer trending iets. Enkele jaren geleden begon Meerkat met het streamen van live videos, maar dat werd later overgenomen door Periscope. Uiteraard kon Facebook hier niet achterblijven ...

Facebook biedt sinds kort live videostreaming aan vanuit hun applicatie, en afgelopen week voegden ze daar nog de optie wereldkaart aan toe! Laten we beginnen met een inleiding tot de basis van live videostreaming.

Live video streaming via de app van Facebook

Wanneer je een nieuwe status wil typen, kan je voor de optie 'Livevideo' kiezen. Door deze optie te gebruiken zal je ongetwijfeld meer kijkers krijgen dan op een zakelijk profiel omdat de meeste persoonlijke profielen meer vrienden hebben dan zakelijke pagina likes. 

Maar, er is natuurlijk altijd de 'maar'. Het is enkel interessant als je 'persoon' ook je 'zaak' is. Vergeet bijvoorbeeld niet dat bijna al je medewerkers vaak een persoonlijk profiel hebben op Facebook. We geven een voorbeeld: Een designer bij een reclamebureau die iets persoonlijks deelt op zijn profiel (Livevideo) dat dus ook op een zakelijke pagina niet zou misstaan.  De nieuwe functie om aan Live video streaming te gaan doen via Facebook moet je dus met een korreltje zout nemen. 

Livemap

Sinds enkele dagen heeft Facebook ook een wereldkaart waar je live videos kan bekijken. Wanneer je die zal bekijken zie je allerlei blauwe bolletjes verschijnen. Elke bolletje vertegenwoordigd een livestream waar je op kan klikken en dus kan volgen.

Links zie je de meest populaire streams van dat moment. Het is je misschien ook al opgevallen dat sommige bollen op de kaart veel groter zijn dan andere, het spreekt voor zich dat de grootste bollen de meeste kijkers hebben!

Tot slot

Sinds Facebook de functie livestreamingvideo aanbiedt, zal er ongetwijfeld veel gebruik van gemaakt worden bij zakelijke mensen. Het is de uitgelezen kans om je volgers/fans direct bij je activiteiten te betrekken. En oja, de streams kunnen allemaal bewaard worden, zo kan je ze later nog eens opnieuw bekijken als je dat wenst.KMO’s hebben vaak de vraag hoe ze het best starten met online conversatie en sociale media. Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van dit fantastische medium te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als je hierover graag meer informatie wil.