Snapchat memories, de grootste update sinds het bestaan ervan!

Sinds enkele dagen heeft Snapchat er iets heel bijzonders bij gekregen.  Door de update naar "memories" heb je voortaan de mogelijkheid om herinneringen terug te kijken op eerder gekozen momenten. Snapchat memories laat je dus bijvoorbeeld nagenieten van je vakantie enkele maanden geleden etc. 

Snapchat herinneringen

Door de nieuwe update voor het al heel populaire Snapchat zullen anders ongeïnteresseerden nu ongetwijfeld een kijkje willen nemen naar de nieuwe update. Door in de app naar boven te vegen komt de functie memories tevoorschijn. Met memories moet het mogelijk worden om op een andere manier je "snaps" en "stories" te bekijken, althans dat is de idee erachter! Door zoekwoorden te gebruiken krijg je tevens direct het passende resultaat te zien, met andere woorden: er is dus wel degelijk goed over nagedacht.

Een korte handleiding

1. Swipen

Swipe op het startscherm naar boven om de functie "memories" te activeren. Zoals je kan zien hieronder is er een klein bolletje bijgekomen onder het al bestaanden grotere bolletje. Dat kleine bolletje is dus de functie "memories".

2. Kiezen van foto's

Nadat je naar boven geswiped hebt, kom je in volgend scherm terrecht. Hier heb je de mogelijkheid om je foto's te delen. Alels wat je opslaat komt in het tabblad "snaps" terrecht. Als je jouw snapchat zal openen op een ander toestel zal je dus ook je opgeslagen afbeeldingen kunnen zien, best handig toch? 

3. Foto bewerken

Na het kiezen van je foto heb je uiteraard nog steeds de mogelijkheid om deze foto zoveel te bewerken als je dat zelf wenst! Pas nadat je op de blauw pijl rechtsonder hebt geklikt zal je foto definitief in je memories gaan verschijnen. 

4. Extra opties

Linksboven heb je nog de mogelijkheid om een extra menu te ontvouwen. "Exporteer foto" zal de foto exporteren naar de plaats die jij wenst. "Verplaats naar alleen voor mij" zal ervoor zorgen dat je door middel van een wachtwoord je snaps beter kan verstoppen voor de buitenwereld. "Maak een verhaal met deze foto" tot slot is een functie waarmee je foto in het tabblad snaps zal komen (zie puntje 2).

Save & Search

Maar het gaat allemaal verder dan dat. Door deze nieuwe update heb je nu ook de keuze om sleutelwoorden toe te voegen aan objecten/afbeeldingen. Zo heb je de mogelijkheid om zeer snel een foto terug te vinden. Ook locatie en datum werden hierin verwerkt. 

Bij instellingen kan je kiezen "herinneringen" om de instellingen hiervan weer te geven. Klik bij "opslaan" op "opslaan in" om volgend scherm te bekomen.

Eenmaal hier in terecht gekomen krijg je de mogelijkheid om aan te duiden waar je je foto's in wil opslaan. Standaard zal dit ingesteld staan op herinneringen. 

Tot slot

Na het lezen van dit artikel zullen jullie ongetwijfeld met Snapchat memories aan de slag kunnen. Er zijn heel wat verdeelde meningen omtrent deze nieuwe update. Veel mensen zeggen dat het concept van Snapchat verdwenen is, wat langs de ene kant wel klopt. Maar laten we het vooral bekijken op deze manier: mensen verwachten steeds iets nieuws, verwachten steeds nieuwe updates, dus denk ik dat Snapchat hier wel correct op ingespeeld heeft. 


KMO’s hebben vaak de vraag hoe ze het best starten met online conversatie en sociale media. Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van dit fantastische medium te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen.