Nieuw: adverteren op Facebook Marketplace

facebook_marketplace-740x393.png

Adverteer jij binnenkort op Facebook Marketplace?


Marketplace is de plaats op Facebook waar gebruikers hun spullen kunnen verkopen aan elkaar. Misschien heb je zelf al eens kledij, een meubel, speelgoed, ... gekocht of verkocht via dit platform binnen Facebook. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat je daar als bedrijf aan hebt: gebruikers kopen namelijk bij elkaar en niet in de winkel of via een webshop van een bedrijf. Toch biedt Marketplace ook mogelijkheden voor bedrijven.

Binnenkort zal je namelijk kunnen adverteren binnen Marketplace. Een heel interessante locatie voor advertenties, aangezien mensen die Facebook Marketplace bekijken meestal wel al geïnteresseerd zijn om iets te kopen. Het publiek zal er dus vermoedelijk makkelijker te overtuigen zijn dan op andere plaatsen binnen Facebook.
 

Wat is Facebook Marketplace?

Facebook Marketplace kan je herkennen aan het icoontje in de vorm van een marktkraam. Je kan het ook best vergelijken met een soort rommelmarkt waar je spullen van elkaar kunt overkopen. Je kan er heel wat spullen ontdekken binnen diverse categorieën. Iedere gebruiker kan zowel koper als verkoper zijn en de focus ligt er op lokale verkoop.

Je stelt er snel en eenvoudig een bericht op met het product dat je wil verkopen, waardoor het een heel toegankelijk platform is. Tot nu toe zag je er geen advertenties, maar daar komt dus verandering in.
 

Facebook Marketplace wordt een extra plaats waar je je advertenties kan laten verschijnen

Om duidelijk te zijn: je zal geen producten die je verkoopt op Marketplace kunnen promoten. Wel is Marketplace een nieuwe locatie waar advertenties zullen kunnen verschijnen, net zoals je dat bijvoorbeeld al kan in de newsfeed, in Messenger, op Instagram, ... Wanneer je een advertentie opmaakt, vraagt Facebook je steeds waar je wil dat de advertentie te zien zal zijn. Marketplace zal daar dus als extra optie bijkomen.

Je doelgroep blijft dezelfde, je zal ze gewoon op een extra plaats kunnen bereiken. Net zoals advertenties op andere plaatsen zal er bij het bericht vermeld staan dat het om een gesponsord bericht gaat. Gebruikers zullen het bericht dus kunnen onderscheiden van de producten die er te koop staan. Er zijn (voorlopig) wel enkele 'beperkingen':

  • Voor zover geweten beperkt deze extra optie zich tot Marketplace binnen de mobiele app van Facebook. Bezoek je Marketplace via desktop, dan zal je (nog) geen advertenties te zien krijgen.
     
  • Je kan Marketplace enkel toevoegen als locatie om te adverteren bij één van de volgende objectieven: Verkeer, conversies en verkopen uit catalogus. Wanneer je een ander doel selecteert voor je advertentiecampagne, zal je voorlopig nog niet kunnen kiezen voor Marketplace op het ad set niveau.
     
  • Je kan momenteel niet kiezen om alleen op Marketplace te adverteren, je moet ook steeds newsfeed als locatie selecteren. De specificaties voor je visuals zijn ook dezelfde als die voor advertenties in de newsfeed. Voorlopig zijn video's nog niet mogelijk, wel een enkele afbeelding of een carousel.
     

Conclusie

Of Marketplace echt een interessante plek is om te adverteren, zal pas blijken uit de statistieken nadat je enkele advertenties uitgeprobeerd hebt. Wat verschilt met de andere opties, is dat mensen die Marketplace bezoeken meestal al op zoek zijn naar iets om te kopen.

De mogelijkheid om te adverteren op Marketplace is nog niet overal beschikbaar. Het is ook niet duidelijk wanneer het wereldwijd beschikbaar zal zijn. Wij zijn alvast benieuwd! Laat ons zeker iets weten als de optie bij jou beschikbaar is en wat je ervan vindt!

Wil je meer leren over adverteren op Facebook? Dat kan tijdens onze opleiding 'Succesvol adverteren op Facebook'. Hulp nodig bij het adverteren? We helpen je graag!

 


Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie?  Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen