NIEUW: A/B-test om advertentiemateriaal te vergelijken op Facebook!

A/B-testen: what's new?

Wanneer je een advertentiecampagne lanceert op Facebook, is het interessant om meerdere varianten uit te testen. Na een tijdje kan je zien welke variant het beste scoort en daarmee verder gaan. Je kan ook altijd op je gevoel afgaan natuurlijk, maar meten is weten! Wij zijn dus een grote voorstander van A/B-testing, omdat je weet dat je budget wordt uitgegeven aan de best presterende advertentie, gebaseerd op de verzamelde data. 

abtestklein.JPG

Wie al eens een advertentiecampagne heeft opgemaakt via Facebook, heeft waarschijnlijk al eerder de optie om A/B-testing aan te vinken zien staan. Tot nu kon je echter enkel kiezen om de weergaveoptimalisatie, doelgroep of plaatsing te vergelijken. Nu is daar dus de mogelijkheid bijgekomen om je advertentiemateriaal te testen. Je maakt voor je doelgroep twee advertenties, bijvoorbeeld met een andere tekst of foto. Enkel die variabele verschilt, de advertentiesets zijn identiek. Er is geen overlap in publiek waardoor je advertenties niet onderling gaan concurreren. Wanneer er een advertentie beter lijkt te scoren, krijg je een melding met de testresultaten.

abtest2.JPG

Voor deze nieuwe mogelijkheid kon je wel advertentiemateriaal vergelijken, maar moest je het handmatig doen en dus omslachtiger. Binnen een advertentieset maakte je 2 of meerdere advertenties aan en moest je zelf vergelijken. Sommige mensen in je doelgroep kregen beide advertenties te zijn.

abtest orde.JPG

Zie je de optie voor A/B testing niet staan? Misschien heb je het verkeerde objectief voor je campagne geselecteerd. A/B-testing werkt enkel bij volgende doelen: bereik, verkeer, appinstallaties, videoweergaven, leads genereren, conversies en verkopen uit productcatalogus.

Klinkt dit allemaal wat te ingewikkeld voor jou? Wil je graag adverteren maar geraak je er niet wijs uit? Of heb je al eens geadverteerd maar viel het resultaat tegen? Wij helpen je graag met het opstellen van een succesvolle advertentiecampagne!  Geef ons gerust een belletje :  056 / 35 87 67 of mail : info@sociallemon.be

Doe je het liever helemaal zelf? Schrijf je dan in voor onze training 'Adverteren op Facebook'. We leren je tijdens deze dagopleiding alles over A/B testing. 


Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie?  Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen