Klinkt Snapchat jou al bekend in de oren?

Deze week een heel leuk artikel gelezen in de Knack.  Snapchat voor iedereen boven de 25. Zelf had ik er nog niet bij stilgestaan maar na het lezen van het artikel kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk ook bij die groep behoor.

Snapchatten, ja de app staat op mijn smartphone maar er echt iets mee gedaan? Nee, nog niet. 
Eerlijk? Ik had de app wel een paar keer geopend maar ik vond er niets aan. Ik zag de mogelijkheden ervan ook niet.

Tot begin deze week. Ik vertik het om tot de groep te behoren die er geen verstand van heeft. Dus deed ik wat onderzoek.

Conclusies: (Los van het feit dat het echt wel een leuke app is.)

 • Snapchat groeit explosief! 68% van de tieners gebruikt Snapchat en 45% is jonger dan 25 jaar.
 • 71% van de gebruikers zijn jonger dan 35 jaar
 • Snapchat gebruikers zijn grotendeels vrouwelijk

Meer dan 100 miljoen mensen gebruiken Snapchat. Als de vergelijking met andere Sociale Media wordt gemaakt. Twitter 320 miljoen, Instagram 400 miljoen of Facebook 1.6 miljard lijkt dit niet veel maar als je enkel de videoweergave's bekijkt liggen die bijna op dezelfde lijn als die van Facebook.

Is uw doelgroep het jongere publiek dan zou ik toch zeker overwegen om Snapchat in te schakelen.

Het beste werken foto’s en filmpjes en het leuke is dat je er helemaal niet zoveel tijd hoeft in te stoppen want perfect moet het niet zijn. Dat maakt het zo authentiek. Je deelt gewoon waar je mee bezig bent.

Start je als bedrijf met Snapchat denk dan goed na over het verhaal je gaat vertellen. Het gaat hier echt over het vastleggen van kleine momentopnames gedurende de dag die via je Snap wordt getoond. Foto’s en filmpjes worden maximaal 10 seconden weergegeven en na 24 uur verdwijnt de content vanzelf.

Ik ga hier niet uitgebreid gaan uitleggen hoe het precies werkt. Het Knack artikel doet dit wel in mijn plaats.

Ik wil wel meegeven dat dit een platform is met heel veel potentieel.  Ik ga het in ieder geval verder testen en ik stel voor dat jij hetzelfde doet.  ;-)  Ik ben er net als Gary Vaynerchuk van overtuigd dat wie nu mee in het verhaal stapt massa's voordeel zal halen. Binnen x-aantal tijd wil iedereen een stuk van de koek. Wie nu al start en volgers opbouwt heeft zeker en vast een voetje voor. 

 

Leuke Snapchat-accounts om te volgen:

 • Sporza
 • StudioBrussel
 • Newsmonkey.be
 • Sam_Debruyn
 • Hannes_bhc (Ugly Houses)
 • Zakaben (Belgische YouTuber)
 • Jlobts (Jennifer Lopez)
 • Isasoe - Mezelf  ;-) 

Veel succes bij het Snappen! Of hoe noemen ze dat ook alweer?  :-)


KMO’s hebben meestal de vraag hoe ze het best starten met online conversatie. Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van dit fantastische medium te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als je hierover graag meer informatie wil.