Summer of Social: tips voor een succesvolle sociale media zomer!

5 tips voor een succesvolle sociale media zomer!.png

5 tips voor een succesvolle sociale media zomer!

Het is zomer en dat betekent voor heel veel mensen vakantie. Heel wat bedrijven sluiten en veel klanten vertoeven in het buitenland om te genieten van een aangename vakantie. Maar sociale media gaan niet in verlof! Het is verleidelijk om je marketing en communicatie een periode te laten stilvallen, maar zo kan je heel wat kansen laten liggen. Je publiek mag dan wel mogelijks in vakantie zijn, de meeste mensen checken ook dan hun sociale media - sommige zelfs nog vaker dan tijdens de rest van het jaar. Daarom geven we je graag wat tips om er tussenuit te springen tijdens de sociale media zomer!
 

Maak een planning voor jouw sociale media zomer

Stel een planning op: welke content wil je wanneer en op welk kanaal plaatsen? Plaats zeker niet op alle platformen exact dezelfde content. Wanneer je een overzicht hebt gemaakt van jouw sociale media zomer, kan je ook al een deel van de content aanmaken en op voorhand inplannen. Zo voorkom je dat er, terwijl je bv. zelf op reis bent, niets van content wordt gedeeld met je volgers.

Berichten inplannen kan heel eenvoudig via Facebook. Beheer je meerdere sociale media, waaronder enkele die niet de mogelijkheid bieden om posts in te plannen? Dan gebruik je best een tool hiervoor. Een voorbeeld hiervan is Hootsuite, waarmee je eenvoudig meerdere pagina's en profielen kan beheren en posts kan inplannen. Meer weten over Hootsuite? Schrijf je dan in voor onze training.

Onthoud vooral in de opmaak van je planning: de zomer draait rond positiviteit en warmte dus straal dat ook uit in jouw content. Zomer = fun. Extra tip: geef ook je profielfoto en/of omslagfoto een zomerse toets.

Laat je inspireren door de zomerkalender

Officiële feestdagen zoals de Nationale Feestdag of O.L.V.-Hemelvaart, minder officiële feestdagen zoals Internationale Kattendag, evenementen zoals de Gentse Feesten, Pukkelpop of een lokaal dorpsfeest, sportwedstrijden zoals de Tour de France of gewoon het warme weer, er valt heel wat te beleven in de zomer! Heb je geen ideeën voor content omdat het rustiger is op kantoor of in jouw zaak? Laat je dan inspireren door de kalender om leuke sociale media posts te verzinnen! Kies er vooral de dagen of evenementen uit die relevant zijn voor jouw bedrijf én jouw doelgroep.

Organiseer een actie of wedstrijd tijdens de sociale media zomer

Hou je volgers betrokken, bijvoorbeeld door een wedstrijd of actie op poten te zetten. Organiseer je een zomerwedstrijd? Vraag niet gewoon om een bericht te delen maar wees creatief. Denk bijvoorbeeld aan een fotowedstrijd, waarna je de ingezonden foto's gebruikt als user generated content om te delen op je verschillende sociale media. Een actie of promotie kan interessant zijn als de zomer voor jouw bedrijf steevast gelijk staat aan een daling in verkoop. 

Lanceer een advertentiecampagne

Doen je concurrenten het wat rustiger aan deze periode, of misschien net niet? Door het dalende organische bereik is het steeds moeilijker om de aandacht van je doelgroep te trekken. Daarom kan het verstandig zijn om in te zetten op een advertentiecampagne tijdens de zomer. Je kan kiezen om een leuk of goed presterend bericht te boosten, of je kan een volledige campagne lanceren rond bijvoorbeeld een actie. Meer weten over adverteren op Facebook? Volg onze opleiding 'Succesvol adverteren op Facebook'.

De zomer is het moment om te experimenteren

Live video, stories, gifjes, polls, stickers, kaders, chatbots, influencer marketing ...Of misschien is het zelfs tijd om eens een volledig nieuwe sociale netwerksite uit te proberen. Twijfel je al een tijdje of Pinterest iets voor jouw bedrijf kan zijn? Dan is dit het moment om er mee aan de slag te gaan. Gebruik de zomer om nieuwe dingen te proberen en er lessen uit te leren voor de rest van het jaar.


Zo, nu ben je helemaal klaar voor jouw sociale media zomer! Wil je na de zomer nog meer bijleren over sociale media? Check dan zeker eens onze open opleidingen. Hulp nodig bij jouw sociale media strategie, content planning of advertentiecampagnes? Neem gerust contact met ons op!